Лабиринтът на фавна

Фабриката за ужаси е много стара и не е една....

Държава: Испания, Мексико
Година: 2006
Времетраене: 113 минути
Лабиринтът на фавна
За продукцията

Хорър

Сценарист и режисьор: Гийермо дел Торо
В ролите: Сержи Лопес, Марибел Верду, Ивана Бакеро, Филипе Лупи, Алекс Ангуло и др.

Роден в Гуадалахара, Гилермо дел Торо е мексикански режисьор, продуцент и отчасти писател. Снима испаноезични или американски филми, като смесва жанровете - хорър, фантастика и екшън, с обща идея - за вечната битка между голямата човешка надежда и скритото лице на властващото зло - "Лабиринът на фавна (Пан)", "Гръбнакът на дявола", "Хелбой", "Блейд", "Огненият пръстен", "Пурпурният връх". Дел Торо е поканен от Питър Джаксън да участва в поредицата "Хобит", впоследствие напуска, но името му фигурира като съсценарист в разпространението.

"Лабиринтът на фавна" е приказно-действителен ужас - митична илюстрация на най-мрачния период от испанската история, който продължава по света и днес.

СЮЖЕТ

Годината е 1944. След кървава Гражданска война подразделение на армията на Франко преследва последните оцелели от Съпротивата. Начело на свирепия контингент е интелигентният и садистичен капитан Видал, който се мести заедно с бременната си жена Кармен и доведената си дъщеря Офелия в труднодостъпен планински район.

Момиченцето, което обича да чете книжки, наблюдава жестокост, разправа и насилие в действителността. Една нощ среща странно създание и се озовава в тайнствен лабиринт наблизо. В центъра на този причудлив и малко страшен свят тя открива един фавн, който се опитва да я убеди, че е преродена принцеса и за да се върне в кралството си, трябва да мине през три изпитания.

В реалността девойката страда заедно с майка си, в приказния свят също понася мъчения от уж "приказни", но уродливи създания. В паралелен лабиринт на времето Офелия се бори да предолее страховете си, въпреки че изобщо може да не е принцеса. Може да няма и никакъв крал, но ужасите са истински.

Въпросът е в кой свят живеят по-страшните чудовища? И понеже въображението се храни от реалността, отговорът трябва да е равностоен.

"Малкият остров"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад