Лена Бориславова, ПП: Всички са опитистично настроени, че ще бъде сформирано работещо правителство

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На първите три срещи с “Има такъв народ”, “Демократична България” и БСП диалогът е бил конструктивен, имало е обединение около формата, в който трябва да протекат преговорите за формиране на коалиция. Всички са опитистично настроени, че ще бъде сформирано работещо правителство и то дългосрочно такова. Това каза в студиото на “Още от деня”  Лена Бориславова от “Продължаваме промяната”.

“Видяхме, че всички парламентарно представени партии, които ние считаме, че са логични наши партньори, имат готовност да разговарят конструктивно, да се говори за политики, а не за подялба на постове. В предизборните дебати видяхме, че ние имаме доста общи опорни точки - кризите са ясни, знаем от какви реформи се нуждае всяка една сфера на българския обществен и държавен живот. Така че нашият оптимизъм не е своеволен, не е израз на някаква химера или наша мечта, а е подкрепен с това, че всеки съзнава своята отговорност”, обясни тя оптимистичните настроения в “Продължаваме промяната”.

Според нея съдебната реформа е приоритет на партиите, които днес са участвали в разговорите.

“На предизборен дебат ние се обединихме около идеята, че съдебна реформа трябва да бъде направена и тя започва с реформа на ролята на главния прокурор и неговата функция и фигура, както и с КПКОНПИ, която да се превърне в една работеща антикорупционна агенция”, отбеляза Бориславова.

В отговор на въпрос как ще се осъществи отстраняването на главния прокурор тя подчерта, че в “Продължаваме промяната” няма притеснение от експертен дебат, включително с представители на ГЕРБ и ДПС, за това как да се гарантира истинска справедливост на българското общество. Силно се надявам, че те ще могат да застанат зад идеята за управление в полза и интерес на обществото, допълни тя.

“Ние няма да формираме с ГЕРБ и ДПС управленска коалиция, но не можем да изключим от управлението парламентарно представени партии. Това е нашето послание, а и българският народ демонстрира, че иска да види нов начин на правене на политика - обединяване около конкретни цели, конкретен план за изпълнение и стъпки”, подчерта Бориславова.

По думите ѝ трудно достижимо е “Възраждане” да стане част от коалицията, която предстои да бъде сформира, и причината затова е тяхната политика през годините.

“Например, излизането от ЕС е цел, която ние от  “Продължаваме промяната” не можем да припознаем”, веднага даде пример тя.

 

Какво още каза Лена Бориславова вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад