Лена Бориславова: Ще се ръководим от конкретни резултати за РСМ

Предаване: Панорама, 21.01.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

България е категорична в позицията си, че е суверенна държава и има правото да определя какви войски и при какви условия да преминават през нейна териротия. Това коментира в "Панорама" началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова. В момента не е взето като решение на правителстовото да поиска допълнителни сили от НАТО, допълни тя.

Бориславова определи като основен успех от посещението на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония надграждането на диалога, който по думите й, е "замръзнал". Диалогът трябва да е в посока да се фокусираме върху общите ни черти, докато решаваме всичките ни проблеми, допълни тя.

Новото, което постигна това правителство и това посещение, е че РСМ потвърди, че тя няма никакви териториални претенции във връзка с използване на краткото и дългото географско наименование. Това е едно от условията, залегнали от наша страна към РСМ и ето, че в навечерието на нашето посещение, ние имаме изпълнено това първо условие, обясни Бориславова.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад