Любомир Каримански, Има такъв народ: Трябва единна енергийна стратегия за България

Предаване: Панорама, 08.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Искам да обърна внимание на необходимостта от създаване на единна енергийна стратегия за България. Засега все още няма такава цялостна единна стратегия на всичко онова, което енергетиката може да допринесе за развитието на страната, но за един следващ период, засега няма такава стратегия. Голямо значение оказва отчасти и скандалното поведение на европейската комисия да не направи стабилизиращ фонд от гледна точка на търгуването на емисиите в Европа. Това заяви Любомир Каримански от "Има такъв народ" в предаването "Панорама".


Каримански каза още, че би трябвало да се изградят 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй до 2035 г. и че "Има такъв народ" застава зад тази идея.

"Ние сме за прагматичните политики, които могат да бъдат ориентирани в дясното, но смятаме, че в един такъв кризисен момент, когато имаме извънредна ситуация, не са излишни и леви мерки. Ситуацията е такава, че не може да оставяме уязвими групи да страдат и да бъдат под прага на бедността", заяви Каримански.

"Не сме пропуснали възможността да поведем страната, постъпихме смело като предложихме да управляваме с правителство на малцинство. Участвах в преговорите, в три направления ние нямахме почти никакви различия с партиите, с които преговаряхме. Ние не правим размяна на постове", каза още Любомир Каримански.
 
"Сбъркахме в това, че сме много млада партия и емоциите дадоха превес над разума", заяви Каримански.

"Не сме скарани с когото и да било, имаме посоката с кого може да продължим. Може да продължим с Демократична България, да продължим разговорите с БСП, можем да продължим с новата формация, аз съм работил изключително добре с Асен Василев като министър на финансите. Ако сме имали спорове, то е било спор за стандарти", уточни Каримански. Той подчерта: "Не виждам причина финансовите инструменти от Плана да бъдат върнати в Европа към европейската инвестиционна банка. Много е важно, когато искаме тези грандове да останат в България, те да бъдат достатъчно добре инвестирани, а не да попаднат чрез някой политик в Пандора."

 

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад