Любомир Каримански: Коалиция "Заедно" иска да промени политическия модел на страната

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Коалиция "Заедно" иска да промени политическия модел на страната, като изкара икономическите и социално-битовите проблеми на хората пред политическите идеологии.

Това каза Любомир Каримански, който ще се яви като кандидат за депутат от новата коалиция "Заедно".

Затова е много важно да поставим точните проблеми, които хората очакват. И да започнем тяхното решаване поетапно в следващия парламент, допълни той.

„Европейският опит на последните няколко избора показа, че политическата идеология отстъпва място на икономическите мерки и анализи, които дават възможност да решават проблемите на обикновения човек. Точно затова не трябва да продължаваме това формално делене на ляво – дясно - център”, каза още Каримански.

Той подчерта, че от коалиция "Заедно" са „за“ да има ръст на минималната работна заплата, но този ръст трябва да бъде обвързан с икономическия ръст на страната.

Затова, по думите му, е необходимо парите на данъкоплатците да бъдат инвестирани в малкия и среден бизнес. Както и допълнителното финансиране, което идва от Европа в България.

„Ние чакаме пари от Европа, а не казваме как ще инвестираме националните пари от бюджета. От това, което можем да изкараме като БВП. И тогава да кажем: с останалата част от помощите, които имаме от Европа, как бихме развили икономиката си. И тук това е важно: с икономическото развитие да постигаме минималната работна заплата. Тя да расте съобразно него“, подчерта Любомир Каримански, който беше депутат от "Има такъв народ".

И препоръча на финансовия министър да се направи бюджет, без вътре в него да са разписани политики. „Защото политиките трябва да бъдат разписани от тези, които ще носят отговорност за утрешното икономическо развитие на страната“.

Вижте във видеото целия разговор.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад