Любослав Костов, КНСБ: Благоденствието на хората е по-важно от фискалната консолидация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бюджетът в момента е заложник на егото на политиците. За втори пореден път бюджетната година няма да съвпада с календарната, което е ужасно за онези хора, чийто работодател е държавата. Частният сектор вдигна заплатите с 15%, но общественият сектор остана недофинансиран, а там хората не са спрели да се трудят. Това каза в "Още от деня" Любослав Костов, главен икономист на КНСБ и директор на ИССИО.

Подчерта, че при влизане на бюджета в парламента, той може да се роди един Франкенщайн, който финансите няма как да управляват след това като дефицит, но е много важно и да не пренатягаме коланите. Трябва ясно да се дефинират онези неща, които приоритетно е нужно да се финансират и по линия на домакинствата, и на бизнеса, и на инвестиционната активност, като установим какъв дефицит дават те.

"Благоденствието на хората е по-важно. Социалната роля на държавата е по-важна, отколкото това да изпълняваме количествено критериите. Да трябва да правим фискална консолидация, но не за сметка на тези неща", категоричен е Костов.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад