Магията на хоровото пеене с група „Спектрум”

Предаване: 100% будни, 24.12.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Създадени са през 2012 г., но през 2019 г. издават дебютен албум. 3-те момчета са написали музиката към албума. Наско е насочен към поп и фънк, Янко е почитател на поп, по-старите класически поп артисти, а Косьо на джаза – той е автор и на по-голяма част от аранжиментите.

В работата им помага и тонрежисьорката им – Йорданка Янкова. Група "Спектрум" е единствен по рода си български вокален ансамбъл, чийто репертоар съвместява поп и джаз в многогласни обработки на фолклорни пиеси и песни, изпълнени изцяло без инструментален акомпанимент.

В сътрудничество с Българското национално радио съставът работи по проекти с най-значимите български композитори и изпълнители в сферата на джаза, фолклора, поп музиката и рока – Теодосий Спасов, Александър Бръзицов, Любомир Денев, Кристиян Бояджиев, Георги Андреев, Васил Петров, Антони Дончев, ФСБ, както и с Биг бенда и Симфоничния оркестър на БНР. През изминалите два сезона "Спектрум" инициира редица събития, чийто фокус е стремежът да се продължат и утвърдят традициите на вокалните групи и акапелното пеене в България.

Певците от "Спектрум" – Боряна Йорданова, Весела Морова, Атанас Кулински, Янко Янков и Константин Бейков – са музиканти с богат и разностранен опит. Те са артисти с ярко сценично присъствие и енергия, обединени в обща цел – да създават качествено и естетически издържано изкуство, показвайки съвременното лице на българската акапелна музика.

Днес в студиото наши гости бяха Боряна Йорданова, Весела Морова, Янко Янков, Констрантин Бейков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад