Мария Габриел: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ за кабинет след изтеклия вчера запис от Националния съвет на ПП. Това заяви Мария Габриел на брифинг в централата на ГЕРБ.

"Дълго мълчах и се водех единствено от разума и грижата за държавата. Днес говорих с акад. Денков, уведомих първо него, а после е колегите си. Замразяваме преговорите. Всичко си има граници. Не мога да приема демокрация да се гради на базите на лъжа, разклащане устоите на държавността и неспазване на фундаменталните принципи на републиката".

По думите ѝ проблемът в записа изговорените визия и начин на управление, които са в разрез с всички европейски практики. Неприемливо е едно да се говори по време на преговори, а друго навън

"С цялата ми симпатия към стойностните хора в ПП-ДБ, смятам, че това е неприемливо и спрямо тях. Не трябва да има никакво съмнение, че България е параван. България не е параван, а суверенна държава".

Въпрос е и какво означава "ала-бала с президента", коментира Габриел и посочи, че не може да участва в преговори без ясни отговори и гаранции за спазване на принципи. Според нея вариантът за експертно правителство продължава да има най-голяма подкрепа, но в момента е по-важно да има яснота че законът не се нарушава, както и че не се политизират държавният апарат и службите.

"Замразяването на преговорите означава, че те могат да бъдат размразени, преди да бъдат окончалетлно прекратени. Очакваме извинение към българските граждани, учители, офицери", уточни Габриел.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад