Мартин Димитров, ПП-ДБ: Можем да приемем един разумен бюджет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Можем да приемем един разумен бюджет и икономиката на България да продължи да расте в тези трудни години, когато Европа ще изпадне в рецесия. Това мнение изради в "Още от деня" депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

"Предотвратихме сценария с повишаването на данъците и бюджетът за 2023-а и 2024-а година е с допустимия 3% дефицит. Инфлацията спада, т.е. вървим в правилната посока. Не трябва да забравяме обаче, че времената са тежки".

Основните данъчни ставки няма да се променят, изключение е международният глобален данък, който още се обсъжда, поясни депутатът.

Когато започнеш да вдигаш основните данъчни ставки във времена, в които има отлив на инвеститори от Европа и се водят две войни, инвеститорите са страшно внимателни - отиват само там, където са сигурни, че ситуацията е стабилна, данъците не се променят често".

Димитров призова всички партии заедно да водят разговори за реформи. Като големи реформи посочи преминаването от руски към алтернативен газ, че от 1 януари 2025 г. прагът за регистрация по ДДС ще се увеличи на 166 000 лева.

Социалното подпомагане и енергийните помощи няма да бъдат на калпак, а само за бедните, заяви депутатът. По думите му за 12 години управление на ГЕРБ целенасочено не е създаван регистър на облагаемите и необлагаемите доходи на гражданите.

"10 млрд. лв. е много амбициозна капиталова програма Хубаво е, че има пари за инвестиции - те водят до растеж, ако се направят както трябва. Проектите обаче трябва да се подреждат по тяхната значимост и полезност, а не само по това дали има готовност за тяхната реализация".

ПП-ДБ категорично продължава да иска оставката на вътрешния министър, каза още Мартин Димитров. На протеста имаше полицаи, които превишиха правата си, бяха малтретирани невинни хора и не можем да оставим това без последствия, каза той.

"Един вътрешен министър в такава обстановка не може да бъде на кино, а трябва да бъде на терен. С анкетната комисия ще установим колко от полицаите са превишили правата си. Убедени сме, че повечето са спазвали буквата на закона, но тези, които са превишили своите права, трябва да понесат отговорност".

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад