Мартин Димитров: Три големи спекулации през изминалата година бяха развенчани

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Миналата година имаше три големи спекулации, които дойдоха от "Възраждане", но и не само, на които не беше теглена чертата да се каже какво се случи, заяви в студиото на "Още от деня" Мартин Димитров, депутат от ПП-ДБ.

"Първо говореха за фалит на държавата и огромен бюджетен дефицит. Дори президентът Радев и неговият кабинет внесоха бюджет с 6.4% дефицит. Реалността е три пъти по-нисък дефицит. Прогнозите бяха грешни - нарочно грешни, защото има сили в България, които искат да тласнат страната в криза, вероятно заради международни фактори."

Друго, което изтъкна Димитров, са твъденията на някои среди, че без руския газ България нищо не може да направи, а от "Възраждане" са твърдяли, че страната ни ще бъде осъдена да плати огромна неустойка. Това, което се е оказало, допълни той, е че са осигурени алтернативи и в момента цената на газа е сравнима с нивата преди войната.

"Третата голяма спекулация е, че с Еврозоната инфлацията нараствала два пъти. Оказа се, че в Хърватска, която влезе в Еврозоната 2023 г., инфлацията е сравнима с тази в България. А растежа на доходите в ЕС е най-висок в Хърватска. Това е третата много голяма манипулация."

Вижте целия разговор във видеото.     
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад