"Master of Art" от 9 февруари до 3 март

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Деветият филмов фестивал за документално кино „Master of Art“ ще се проведе от 9 февруари до 3 март. 

Фестивалът е уникално културно събитие и единственият в Източна Европа международен филмов фестивал за документални филми за изкуството. Той се фокусира върху различни артистични подходи към изкуството, като целта е да се покажат документални филми, представящи талантите и творческия процес в различни категории - архитектура, дизайн и мода, кулинарно изкуство, фотография, изобразително изкуство, литература, музика, танци, театър, кино.

В студиото на "Култура.БГ" гостува неговият директор Найо Тицин за да разберем повече за програмата на фестивала и някои от по-силните акценти в нея. 

"Разсъждавайки върху това, кое е обидиняващото, освен изкуството, в изториите, които разказват тези филми, установих, че обединяващото нещо е смелостта, дързостта в изкуството, дързостта да посмееш да направиш нещо, което друг не е правил преди теб в изкуството. Много често тази смелост среща отпора на консервативното, на времето и много често творците, които са дръзвали да направят нещо революционно, не получават признание приживе." Това споделя в студиото на "Култура.БГ" директорът на фестивала Найо Тицин. 

Вижте какво още каза той за програмата на фестивала и за някои от по-силните акценти в нея. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад