Мая Манолова: Първият законопроект, който ще внесем, е за Комисия по ревизията

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Партиите на протеста са първата политическа сила", заяви Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" в "Още от деня". Хората ни отредиха ролята да бъдем парламентарната група на гражданите, да бъдем парламентарният омбусман, подчерта тя.

Първият законопроект, който ще внесат, е Комисията по ревизията.

"Хората трябва да знаят как се харчат парите от хазната и защо в момента бизнесът изнемогва, фалира, домакинствата са в пълен ужас да си плащат сметките и да си издържат семействата, докато приятелският кръг в края на миналата година получи поредната порция от близо 5 млрд. лв., които бяха разпределени през черните каси на властта", заяви Манолова.

Комисията ще започне с ревизии на автомагистрали, монтажи, ДКК, държавния ВиК холдинг, Банката за развитие, държавната петролна компания, за да се види какво се случва с парите на българските даснъкоплатци. Също програмата за саниране, големите обществени поръчки, концесиите.

Дали ще има кабинет и правителство отговорността е на първите три партии, припомни Манолова.

"Това бяха поредните нечестни избори с безброй изборни нарушения", заяви Мая Манолова. Според нея е имало саботаж от страна на властта и на ЦИК на машинното гласуване, препятствие пред вота на българите отвъд граница, стандартното купуване на гласове.   

Манолова посочи и множество нарушения при предаване на секционните протоколи, при отчитането на резултатите. В нощта на изборите тя и колегите ѝ не бяха допусната от ЦИК да влязат в Арена "Армеец" да видят как се предават протоколите и как се вписват.

"Това е стандартен международен стандарт за честни избори - наблюдението на броене на бюлетините и на предаването на окончателните резултати. Ние гледахме броенето на бюлетините в САЩ, а не можахме да видим броенето на собствените си парламентарни избори", подчерта Манолова. и беше категорична, че незабавно трябва да бъде сменена ЦИК и да бъде сменен Михаил Константинов като шеф на "Информационно обслужване".

При следващите избори трябва да имат и електронно дистанционно гласуване, заяви Мая Манолова.

Вижте цялото интервю във видеото.

Последни броеве

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад