Медицинските сестри се обучават как се провежда стачка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Повече от 30 000 медицински сестри липсват на българската здравна система. Това означава, че хората не могат да получат качествени грижи, а медицинските екипи не могат извършват своята работа в лечебните заведения. Това заяви в студиото на “Денят започва” Милка Христова - председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, по повод онлайн курс за обучение на медицинските сестри как да защитават трудовите си права.

“Има точни правила, по които специалистите по медицински грижи могат да защитават своите права. През годините, за да защитим статута на съсловието и възможността да оказваме качествени услуги на населението, ние проведохме много протести, писамхе писма, разговаряхме с управляващите, но това, което трябваше да се направи, не се направи”, продължи тя.

Това е причината да се проведе обучение на професионалистите по здравни грижи как се организира стачка или протест, въпреки обещанията на управляващите за увеличаване на заплащането в сектора, допълни Христова.

“Те правят подготовка в контекста на всичко онова, което трябва да се случи предварително”, отбеляза д-р Андрей Кехайов - президент на Югоизточния европейски медицински форум.

Какво казаха още гостите в предаването вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад