Валентин Радев: Хората на ръководни позиции в МВР неглижираха проблема с мигрантите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Преди няколко месеци управляващите е трябвало да вземат мерки срещу засиления трафик на мигранти. Мерките, които взима МВР, сега ще имат ефект, посоката е правилна, но моят въпрос е защо не е направено нещо преди това и защо стигнахме дотук. Това каза в студиото на "Денят започва" бившият вътрешен министър и бивш заместник-министър на отбраната Валентин Радев в коментара си за случващото се на държавната граница и трагичния случай в Бургас.

Ние можем да охраняваме границите си, категоричен беше той и отбеляза:

“През 2016 година стигнахме нула - говоря за от 2011, когато започва войната в Сирия, ескалация на миграционните процеси и в края на 2016, 2017, 2018 година има нулен натиск. Кои бяха на власт тогава?! Бойко Борисов, Захариева, Нейнска - питайте тези хора, те са справиха. Тоест България има капацитет.”

Според него хората на ръководни позиции в МВР неглижираха проблема с мигрантите. Управляващите изпуснаха контрола над ситуацията и са виновни за ескалацията, подчерта отново Радев.

По думите му нямаме нужда от нова ограда по границата, но е наложително съоръжението, изградено в момента, да се поддържа непрекъснато.

Какво още каза бившият вътрешен министър вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад