Меглена Плугчиева: Правят се опити да се омаловажи предложението за продажба на земя

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Информация за продажба на земи от Държавния поземлен фонд се появи в края на миналата седмица. Последваха реакции. От писмо на земеделския министър до Финансовото министерство стана ясно, че планираните приходи в бюджета на ведомството за 3-годишен срок са 340 млн. лева. Президентът Румен Радев се противопостави на тези планове, а политическите партии от опозиция и ДПС се присъединиха към него. Финансовият министър Асен Василев отрече да е водил разговори за продажба на земя през следващата година. Според твърдение на ИТН цените на земята са занижени, а предложението в кореспонденцията между двете министерства съвпада с посещението в България на американски фирми, които притежават земи в Украйна.

“По времето на Мирослав Найденов имаше такъв опит. Тъй като имаше остра реакция в обществото и в парламента, тази тема отпадна. За съжаление, този въпрос отново се повдига”, каза в студиото на “Говори сега” Меглена Плугчиева - бивш заместник-министър на земеделието и бивш вицепремиер за еврофондовете.

Според нея отново в резултат на острата реакция срещу предложението се правят опити то да се омаловажи и се твърди, че тази тема не стои на дневен ред.

“Недостойно е, че отначало се отрича, а след това се признава, че е имало такъв опит. Това говори за безпринципност”, категорична беше Плугчиева.

Какво още каза тя вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад