Международен фестивал на късометражното кино "В Двореца" във Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

До 22 септември се провежда фестивалът за късометражно кино "В Двореца" във Варна. Това е единственият фестивал, който има право да предлага за номинация късометражни филми, български и чуждестранни, на академията, която връчва Оскарите.

Зрителите ще видят някои от най-добрите ленти, попаднали в полезрението на академията. Фокусът тази година са българските филми и възможността те да бъдат показани в зала. 

"Присъствието и показът на филми в зала за нас е изключително важно, защото всеки може да гледа хубав филм навсякъде, но да се види и преживее селекцията, която сме подбрали, заедно с актьорите, които участват в тези филми, в уникалната "Лилава зала" на фестивалния комплекс във Варна, е изключително преживяване", сподели директорът Цанко Василев.

Посетителите ще могат да задават своите въпроси към участниците както на живо, така и чрез онлайн платформа, която ще даде на авторите от чужбина възможност да "присъстват" на прожекциите. 

Фестивалът разполага с фонд, който от години подкрепя младите таланти и помага за създаването на нови филми. На 21 септември авторите ще могат да представят своите идеи, а всеки проект, който заслужава внимание, ще бъде финансиран от организаторите.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад