Международния фестивал на планинарското и екстремно кино

Предаване: 100% будни, 15.11.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

22-рото издание на Международния фестивал на планинарското и екстремно кино в Банско събира световния планинарски и приключенски елит от 22 до 26 ноември. Включва 85 филмови премиери, мотивационни лекции, изложби, активности, партита до зори и програма за най-малките.

Филмите са селектирани от над 300 заглавия в световната документалистика на тема алпинизъм, катерене, колоездене, пътешествия, приключения, парапланеризъм, екстремни ски и сноуборд, спелеология, култура на планинарските народи и други. Филмово жури ще оцени конкурсната програма в 9 категории. 

Сред специалните гости на фестивала са Ханс Камерландер - алпинист, екстремен скиор и планински гид, най-дългогодишният партньор на Райнхолд Меснер, в най-важния период на хималайската му кариера; Инес Паперт – една от най-добрите екстремни катерачки в света и Людовико Бих – планински гид и фотограф. А от българска страна  
ще присъстват алпинистите Николай Петков, Кънчо Долапчиев, Дойчин Боянов, Тончо Тончев, Алексей Жалов, спелеолог Ефросина Христова и астронома Алексей Стоев.

Наши гости са Натали Петрова, създател и директор на кинофестивала и спелеолозите Йорданка Донкова и Николай Петров, за да разкажат повече за събитието. Вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад