Михаил Миков: БСП трябваше да даде оценка на мандата на президента Радев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Акцентът ще бъде върху парламентарните избори, но няма как да се излезе от президентските избори тези дни, особено след изявлението на президента и тази тема ще присъства, може би в кампанията за парламентарните избори ще стои един голям въпрос. - позиционирането по отношение подкрепата или неподкрепата на президента Радев. Това каза в "Денят започва" Михаил Миков.

Според него президентът съвсем коректно достатъчно рано е заявил намеренията си за втори мандат, "достатъчно рано да започне дискусията и за онези избори, защото изборите определят и каква политика ще имат институциите".

"Аз мисля, че доста по-рано трябваше БСП да даде оценка за изтичащия мандат, доколкото тя е в основата на номинирането на Радев за президент. Ясна оценка, ясна позиция, защото отговорът, който Корнелия Нинова даде преди месец: ще изчакаме да минат парламентарните избори и тогава ще се занимаваме, е бягство от отговора", заяви Миков.

По думите му Радев се опитва "да избяга от пряка корелация с ръководството, той употребява термина "социалисти". Би трябвало президента Радев и Нинова да изразяват ясно отношенията си.

Според Миков президентът Радев има нужда от подкрепата на членовете на БСП, но има нужда и от много широка подкрепа. По думите му Радев очаква подкрепа от членовете на БСП.

"Големите проблеми, които днес трябва да бъдат тема на дискусия в парламентарните избори, а и извън тях - по отношение на президентството - когато се говори за смяна на модела на управление - има ли се предвид промяна в Конституцията, водеща към президентска република. По този въпрос БСП е категорично "не. Аз също смятам, че няма никакви основания за това и тук пък президентът трябва да разсее всякакви такива слухове, които могат да бъдат тиражирани", каза Миков.

Вижте още във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад