Милчо Манчевски и новият му филм „Каймак“ на „София филм фест“

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Македонският режисьор Милчо Манчевски завършва кино и фотография в Университета на Южен Илинойс, САЩ. Преди да се отдаде на киното прави експериментални филми, както и музикални клипове за световно-известни изпълнители, които печелят награди. Неговият шедьовър „Преди дъжда“ влиза в класацията на „най-добрите 1000 филма на всички времена“. Малко след световния успех на „Преди дъжда“, Милчо Манчевски се премества да живее в Ню Йорк, където преподава режисура във Факултета за изкуства, кино и телевизия към Нюйоркския университет.


Най-новата му творба  „Каймак“ разказва една необичайна, трогателна и свежа любовна история, в която участват две двойки в нетрадиционно-еротични връзки. Паралелно с вечната тема за търсене на любовта, филмът се фокусира и върху други акценти от ежедневието и настоящето – сурогатно майчинство, изневяра, ролята на жената в семейството и в обществото, трафикът на хора, сексуалната свобода.


„Каймак“ е копродукция между Северна Македония, Дания, Нидерландия и Хърватия, като неговата световна премиера беше на филмовия фестивал в Токио. 


Гледайте целия разговор с режисьора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад