Милен Врабевски: Разглеждам културната интеграция като най-добрата форма на евроинтеграция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отменена беше постановката "Вражелец" в Република Северна Македония, съвместна инициатива на фондация "Българска памет" с Министерство на външните работи.

"В една бивша югославска структура винаги има нехаресващи ролята на интеграцията личности, които да игнорираме и да продължаваме напред. Като инвеститор, от мен се очаква на територията на тази държава аз да сън активен по образеца на филантропа - когато има нужда да се подпомогне някаква инициатива, аз да съм на линия, особено когато тя е в подкрепа на евроинтерграцията", каза в "Още от деня" д-р Милен Врабевски, председател на фондация "Българска памет".

И подчерта, че разглежда културната интеграция като най-добрата форма на евроинтеграция. Тези инициативи да не бъдат някакво изключение, а да бъдат част от стратегия, на демонстрация на взаимната доброжелателност.

Д-р Врабевски инвестира и в  оборудване на училища в РСМ, но не очаква някаква благодарност.

"Аз и не очаквам нищо от децата, в които инвестирам. За мен е много важен образователният ценз. Много е важно да събираме децата от двете страни на границите, защото така се обажда генната памет и намират начин да са достатъчно близки помежду си, между тях няма конфликти", подчерта Милен Врабевски.

Реализирането на тази образователна инициатива е отнело време и причината за това е в югославския начин на мислене.

"Той доминира и продължава да бъде анти България. Този принцип за да бъде неутрализиран по някакъв начин  е необходима чистата форма на интегриране в европейското семейство", категоричен беше председателят на фондация "Българска памет".

Вижте целия разговор с д-р Милен Врабевски във видеото.

Последни броеве

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад