Минутите на синоптика: Слънчево време в началото на седмицата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Минималните температури тази сутрин в повечето райони са между 2° и 7°, в София 3°-4°. В отделни котловини на Западна България ще има слани.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ниска облачност ще има само над крайните източни райони. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса, в София около 22°.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност и на места са възможни ръмежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 18°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по най-високите части до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Във вторник и сряда в по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в часовете преди обяд над източните райони, там на отделни места ще има и ръмежи.

Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, в отделни котловини при стихване на вятъра до около 3° и там ще има условия за слани. Максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса.

През следващите дни ще е предимно облачно, ще има и валежи, повече по количество в четвъртък в Западна България.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад