Мирослав Иванов: След изборите разговорите с ГЕРБ ще продължат, защото ситуацията няма да се промени много

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не мога да кажа, че ние сбъркахме някъде, защото започнахме целия този процес преди 10 месеца с ясното съзнание, че България трябва да излезе от поредицата от избори, в която беше влязла и да излезем от политическата криза не просто със съставянето на кабинет, но кабинет, който да има ясна програма и основни цели, които да следва - това бяха еврозоната, Шенген и съдебната реформа. Това каза в "Още от деня"  Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

По думите по време на управлението на кабинета "Денков" бяха положени изключително много усилия тези цели да бъдат постигнати.

"И приемането в Шенген, и до голяма степен покриването на критериите за приемането ни в еврозоната. Бяха приети измененията в Конституцията, които зададоха основата на съдебната реформа - първата крачка на съдебната реформа."

Припомни, че споразумението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС е предвиждало ротация на премиерите след деветмесечно управление и при съгласие от двете страни - смяна на министри.

"Настоявахме да бъде подписан коркретен проектодокумент, който да постави рамката на това, което следва. Предстоеше попълването на регулаторните органи, продължаване на съдебната реформа и така важната за нас, не и за колегите от ГЕРБ-СДС реформа в службите. Искахме това да бъде описано в документ с ясно поети ангажименти и конкретни срокове. Г-н Бойко Борисов настояваше за това да се разпишат тези ангажименти и е чудно как изведнъж той се отдръпна от тези си думи, от поетия ангажимент преди девет месеца, започнаха да се поставят най-различни условия, да се спекулира, да се поставят ултиматуми", разказа Иванов.

Според него целта на ГЕРБ-СДС е да успеят да формират кабинет без ПП-ДБ. Той посочи, че след изборите разговорите с ГЕРБ ще продължат, защото смята, че "ситуацията няма да се промени много".

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад