Моята майка

Новият филм не върви. Животът е по-силен от творчеството

Държава: Италия
Година: 2015
Времетраене: 106 минути
Моята майка
За продукцията

Полубиографична драма

Режисьор: Нани Морети
В ролите: Маргерита Буй, Джон Туртуро, Джулия Ладзарини, Стефано Абати, Франческо Акуароли, Ана Белато и др.

Фабула
Режисьор преживява криза - на възрастта, на снимачния терен и у дома.

Италианският режисьор Нани Морети често снима истории за филмови екипи, не само в "Моята майка", но и в "Каймана". Сюжетите си приличат - за снимачен процес с проблеми на терена и извън него.


Другият план в "Моята майка" е полубиографичен, свързан с преживяна загуба на самия режисьор Морети, който обикновено участва и с роля във филмите си. Работното заглавие на продукцията е "Всички сме тук".

За главната женска роля специално е избрана актрисата Маргерита Буй, която печели "Давид ди Донатело" от Италианските филмови награди през 2015.

"Моята майка" е избран за най-добър филм през "Дневниците на киното" на Филмовия фестивал в Кан.

СЮЖЕТ

Маргерита е съвременна жена на средна възраст, с професия - режисьор. Животът й е наситен със събития и преживявания, но напоследък преобладават въпроси без отговор, към тях се добавят и други проблеми.

Гледайки филмите си, тя се замисля дали те наистина отговарят на живота, който иска да покаже. Сега отново е на снимачната площадка за нов социален филм и работата на терен не върви.

Причината е звездното участие на американски актьор с италиански произход, Луксозният и неуправляем Бари Хъгинс е несериозен, глезен и на моменти забавен. Той непрекъснато бърка репликите си и подлудява всички.

Едва изтърпяла капризите му, уморената режисьорка се прибира у дома. Там я очакват особеностите във възрастта на дъщеря й и една нова грижа. Майка й Ливия е болна и раздялата изглежда неизбежна.

Единствената опора за Маргерита в този момент е брат й Джовани, с когото споделят грижите. Времето се изплъзва, между най-близките остават много неизказани неща и една последна вина...

"Каймана"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад