Моята нощ у Мод

Една нощ между две жени и двама мъже, от които само един сякаш знае по-малко от другите....

Държава: Франция
Година: 1969
Времетраене: 115 минути
Моята нощ у Мод
За продукцията

Драма

Режисьор: Ерик Ромер
В ролите: Жан-Луи Трентинян, Франсоаз Фабиан, Мари-Кристин Баро и др.

ФАБУЛА


Необвързан мъж прекарва предизвикателна нощ в компания, чийто идеи не съвпадат с вярванията и принципите му. Бъдещето му разкрива повече за това, което си мисли, че знае ...

ФИЛМ


"Моята нощ у Мод" е трети филм от цикъла "Шест морални истории" на режисьора Ерик Ромер, от периода на Френската нова вълна.
Жан-Луи Трентинян е в главна роля, която отговаря на личното му амплоа - заради своята остра проницателност и силна откровеност актьорът е известен с прозвището "Антиконформистът".

СЮЖЕТ


След дълго странстване в чужбина 34-годишният инженер Жан Луи се прибира в родната Франция и започва работа в Клермон-Феран, където живее сам, не търси контакти, но редовно посещава неделните църковни служби. Той е католик, чете Блез Паскал и търси доказателства на измеренията му не само в религията и математиката. В църквата вижда красива блондинка, в която открива своята единствена половинка.

Един ден преди Коледа инженерът среща своя стар приятел Видал - философ, с когото не са се виждали от 14 години. В деня след Коледа Видал го кани на вечеря у Мод - наскоро разведена педиатърка с една дъщеря. Сбирката им преминава в разговори за вярата, философията, секса, любовта и няма единомислие между католик и двама атеисти.

Жан Луи е предизвикан на само религиозно, но и сексуално от Мод. Той й отказва и си тръгва, за да търси блондинката, която вече е избрал. След години тя е неговата съпруга Франсоаз, двамата имат дете и срещат Мод, която отново създава предизвикателство в отношенията...

НАГРАДИ и НОМИНАЦИИ

Награда от критиката в Ню Йорк; Номинации за чуждоезичен "Оскар", за "Златна палма", оригинален сценарий и роли на Жан-Луи Трентинян и Франсоаз Фабиан от Фестивала в Кан (1969-1971)

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад