На прага на летния сезон - бум на пътуванията в чужбина

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Когато говорим за най-предпочитаните дестинации за почивка през лятото Гърция остава на първо място в активния летен сезон, Турция пък е предпочитана за месеците юни и септември. Испания и Италия все повече набират популярност. Египет, Дубай и Занзибар, които също станаха особено любими дестинации за българите пък са предимно през пролетния сезон.

По-ниски ли са цените в чужбина наистина отколкото по Черноморието?

Три примера можем да дадем тук, отново по информация на конкретна туристическа агенция: В Турция за 17 юни, в 4-звезден хотел в Мармарис може да намерите оферта за 1150 лв. като пакетна цена, за 7 нощувки със самолет, на All Inclusive.

Фетие, което става все по-популярно и набира скорост сред българите, за септември месец се предвижда чартър в 4 дати, там в 5-звезден хотел за 1260 лв. със самолет и 7 нощувки може човек да почива.

И както споменахме, новата дестинация, която все повече се конкурира с нашите съседки, това е Албания. Там цените са около 720 лв. с автобус, за 7 нощувки във висок сезон. Какво още ни разказаха от бранша, вижте в следващото видео.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад