На война

Всичко е прозрачно и... безотговорно. Има документ, няма завод. Не само думите, а и подписите им са без значение. Франция се отказва от собствеността, Германия от Договора..

Държава: Франция
Година: 2018
На война
За продукцията

Драма

Режисьор: Стефан Бризе
В ролите: Венсан Линдон, Мелани Рове, Жак Бордери, Оливие Льомер и др.

Франция се отказва от собствеността, Германия от Договора, работниците остават на улицата и никой не носи отговорност в една подписана лъжа...

Франция отново представя социална драма без изход, с един жертвоготовен герой. В главната роля е актьорът Венсан Линдон, активен в роли и филми с кауза като "Видението" и "Пазарен механизъм".

Френският завод "Перен Индюстри“ в Ажан е присъединен към немската групировка "Димке". Дейността е специализирана в производство на части за автомобилната индустрия.

Преди две години Ръководството е подписало Споразумение с работниците за петгодишно замразяване на заплатите и бонусите, за "да не затворят завода".

Днес компанията взима решение да затвори и да остави 1100 служители на улицата. Започва масов протест.

Работещите настояват за среща с Германското ръководство, стигат до Съветника на Президента по социалните въпроси.

Никой не поема отговорност, измъкват се през задната врата, отказват се от подписите си, крият се с крилати фрази от непозната "конституция". Ситуацията е взривна и огънят пламва...

(....)(...)Прозрачните лъжи на Капитала и липсата на Държава...

Оказва се, че и в богати "високоразвити" държави и общества безбройните правила и закони не обслужват никого освен интереси по сметка и управляващите винаги може да ги променят и... да не носят отговорност при положение, че дори собствените им подписи нямат стойност?!!!..Абсурдът надмина създателите си.

А някога е имало Неписани Закони на честта, а именно, че: "Думата е равна на Договор" и това може да се открие само в зората и в старите корени на Сицилианската мафия. Тогава правилата са малко, кратки, ясни и вечни, няма подписи и документи, всичко се плаща на живо и кеш, границите са ясни, а присъдите са бързи и сигурни за неудържалите на Думата си.

*В днешния видим свят единственият, който точно следваше обещанията си беше 45-ият американски президент Доналд Тръмп и се оказа неудобен....

Златна Романова

"Видението"

"Пазарен механизъм"