Набират преброители за Преброяване 2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Започва новото преброяване на населението. То ще бъде в началото на следващата година. В момента текат подготвителните етапи. От две години се работи върху самия процес на преброяване. Приет беше и закон.

Ще бъдат необходими околро 23 000 преброители и 6 000 контрольори, обясни пред БНТ Диана Янчева, заместник-председател на Националния статистически институт. Това трябва да бъдат комуникативни хора, със средно образование, да не са осъждани, хубаво е да не бъдат от служби, които са свързвани с проверки и репресии.

Преброителите ще работят от 1 до 15 февруари когато ще се обхождат домовете. От 22 януари до 1 февруари ще бъде електронното преброяване. Преброителите ще съберат уникалните кодове на хората, които са предпочели онлайн броенето.

Заплащането за преброителите ще е по-високо от предишния път, увери Янчева. Има заповед, която вече е публикувана на сайта на преброяването. Различни са разценките за жилище, за сграда, за лице, което е преброено. Има отделни разценки за извадковите изследвания - за миграционните нагласи и за репродуктивното поведение на младите хора.

Съгласно закона участието в преброяването е задължително като трябва да се отговори на всички въпроси. В отговорите съществуват вариантите "не желая да отговоря" и "не мога да отговоря".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад