Надежда Йорданова, ДБ: ГЕРБ мълчат каква формула ще приложат при съставянето на кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нека не драматизираме публичната обмяна на мнения. Трябва да свикнем, че в публичния дебат, в общественото говорене е нормално хората с различно мнение да го споделят и да го отстояват, дори е възможно градусът на разменените реплики да е по-висок. Така в студиото на “Денят започва” Надежда Йорданова – заместник-председателят на ПГ на “Демократична България”, коментира обострения тон на консултациите при президента с тяхно участие.

Според нея решението на мнозинството в Народното събрание, което подкрепя оказването на военна помощ на Украйна, е ясен политически знак, който да окуражи служебното правителство да предприеме действия за подкрепа на украинската страна.

“Нека приемем, че това е трудна тема и когато Народното събрание изяви ясно позиция, подпомага процесите”, призова Йорданова.

Тя потвърди позицията на “Демократична България”, че правителство с мандата на ГЕРБ при никакви условия няма да получи тяхната подкрепа.

“Поведението на ГЕРБ през последната седмица показа, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. Ние видяхме лошите парламентарни практики, на които бяхме свидетели в 44-ото Народно събрание в много кондензиран вид”, отбеляза Йорданова и даде пример с напрежението заради готвените промени в  Изборния кодекс.

За нея е необяснимо защо ГЕРБ продължават да мълчат каква формула ще приложат при съставянето на кабинет. Взаимодействие с тях е невъзможно, ако не се намери решение за големите различия между тях - върховенството на закона и корупционните практики, проблеми, които ГЕРБ отказват да признаят,  допълни тя.

Какво още коментира заместник-председателят на ПГ на “Демократична България” вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад