Настимир Ананиев: В йерархията на прокуратурата има роднини

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера парламентарната комисия изслуша три страни - съдия Цариградска, прокурор Зартова и четиримата ѝ заместици и двамата гръцки бизнесмени, които са били изнудвани и притискани, за да могат да им вземат имотите. Аз препоръчвам абсолютно всеки да изгледа това 8-часово заседание. Това каза в студио в “Денят започва” депутатът Настимир Ананиев - заместник-председател на ПГ “Продължаваме промяната-Демократична България”, за заседанието на временната парламентарна комисия по казуса “Нотариуса”.

“Това, което се разбра, е, че имаме един много смел магистрат в лицето на съдия Цариградска - човек, който не се притеснява, въпреки че непрекъснато е заплашван. След като изслушахме прокурорите, видяхме антипода на смелостта - страха. Той беше и заявен - прокурор Зартова каза, че се страхува”, отбеляза той.

За  него е притеснително, “че в йерархията на прокуратурата - районна, градска, апелативна, има хора, които са роднини”.

На въпрос за предстоящата ротация в правителството Ананиев заяви, че няма ултиматум в меморандума на ПП-ДБ:

"Ако прочетете много внимателно меморандума, той е едно предложение за преговори.”

Той заяви, че е оптимист за бъдещето на кабинета:

“Вчера видяхме един много ясен знак - Николай Денков и Мария Габриел влязоха заедно на заседанието на Министерския съвет. Аз съм сигурен, че те ще намерят решението на проблема и напрежението ще спадне."

Какво още коментира депутатът от ПП-ДБ вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад