Настимир Ананиев: Вместо да сглобят правителство и да покажат лидерство, ГЕРБ се съюзиха с БСП и ДПС срещу машините

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Очаквах кандидатът за премиер на ГЕРБ да бъде експерт. Знаех, че Бойко Борисов ще се уплаши и няма да отиде сам да вземе мандата от президента. Освен това Борисов обича да използва български професори, да ги вози на задната седалка на джипа, а след това ги пенсионира в Народното събрание, това заяви в "Още от деня" зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната" Настимир Ананиев като коментар за връчения днес на ГЕРБ първи мандат.

По думите му в момента е належащо да се поеме много ясна политическа отговорност. В момента политическата отговорност е на ГЕРБ. Вместо да сглобят правителство и да покажат лидерство, те се съюзиха с БСП и ДПС срещу машините.

Ананиев подчерта, че съответните органи на "Продължаваме Промяната" ще вземат решение дали ще водят разговори с ГЕРБ. Определи проф. Габровски като поредния контактьор, който да се опита да постигне някакъв резултат. Наблюдаваме бавене на процеса.

Изненадан съм, че президентът е толкова емоционален. "Продължаваме Промяната" беше партията, която му помогна да спечели втори мандат. Знаехме, че е важно да има президент, който може да се противопостави на партиите на статуквото. Сега излиза, че служебният кабинет, който е назначил той, работи в страхотен синхрон с ГЕРБ. Не мога да разбера той приема ли това нещо, че министрите и служебният кабинет работят на всички нива с ГЕРБ. Това за мен е "мутри вътре", а не - "мутри вън", коментира още Ананиев.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад