Нещата на чисто: За ролята и бъдещето на "хората от миналото"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Убийството на Алексей Петров обърка българския обществен и политически живот през това лято. Политиците бързо започнаха да обясняват каква е била и каква не е била ролята на Петров за съставянето на (не)коалицията. Неговото убийство дойде месеци след бруталното екзекутиране в Южна Африка на друг знаков играч - Красимир Каменов-Къро, по което също няма задържан извършител, нито поръчител до днес.

И още едно изненадващо събитие имаше в края на лятото. Бизнесменът Васил Божков се завърна от Дубай и вече дава показания по делата, заведени срещу него.

За връзката на всички тези събития с миналото и с политиката у нас разговаряхме с един от знаковите бизнесмени - основател на силовата групировка СИК, днес собственик на ФК "Славия" - Венцислав Стефанов.

Той беше една от мишените на бандата за отвличания и загуби най-ценното си. Неговият син беше отвлечен през 2004 г. пред столичния хотел "Плиска". Въпреки платения отпук, момчето така и не беше върнато на семейството си.

За отношенията с Алексей Петров, за Къро и Васил Божков, за политиката и бизнесмените от миналото е този разговор. Вижте.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад