Нестандартна коледна елха радва децата в Гимназията по облекло в Русе

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нестандартна коледна елха украсиха учениците в Гимназията по облекло в Русе. Вместо с традиционните играчки, зеленото дръвче е с умалени модели на тоалети.

Миниатюрните дрехи са изработени от 15 ученици по време на онлайн обучението им. Върху елхата могат да се видят тоалети, които проследяват както отминали, така и най-новите
модни тенденции.

Ние следваме най-новите и най-актуални тенденции, които са от тази година пролет-лято, есен-зима и всичко, което учениците са изработили, е плод на тяхното въображение, подтикнато и
вдъхновено от световни модни тенденции. Особено актуалните цветове за годината са сребърно, златно, каре, райе- можете да ги видите в нашите дрехи. Нестандартното съчетание също на
различни материи ги прави уникални, обяснява Чавдар Георгиев, учител по практическо обучение в ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе.

Дрехите са изработени с различни техники. Един от най-прецизните модели е яке от плат в комбинация с кожа.

Можем да видим най-малките детайли от джобовете, маншетите, якичката и на този опит да се покаже, че в колана има ластик, а реално то няма, допълва Чавдар Георгиев, учител по практическо обучение в ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе.

Мини моделите са в мащаб 1:5, в какъвто учениците работят по време на обучението си. Размерите им са от 30 до 5 сантиметра.

Естествено, че е по-труден малкият модел, защото шевовете са по-къси, разстоянията са по-малки, детайлите са много мънички, много по-трудно се изработват, отколкото в действителните им размери, казва Емилия Василева – учител специалист в ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова”.

Идеята за необичайната коледна украса дошла от самите ученици. Всяко малко момиче облича своите кукли с дрехи. Порасналите вече възпитаници на гимназията обаче умеят и да рисуват, и да кроят, и да шият, разказва директорът Диана Иванова.

Мислим, че е много тематично, мислим че е много креативно и децата много се радват от това да
видят своите изработени модели и на коледната елха.

Въображението работи при нашите ученици и винаги нетрадиционното ги вдъхновява, допълва Емилия Василева – учител специалист в ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова".

Нестандартно украсената елха се е превърнала в традиция за гимназията, която се спазва в продължение на 7 години.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад