Никола Бушняков: Бъдещето на "Левски" винаги е в ръцете на неговите привърженици

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Това, което ни дава самочувствието да заявим желанието си да управляваме ПФК "Левски" е голямата членска маса на сдружението и не на последно място, че доскорошният изпълнителен директор Ивайло Ивков също е член на Сдружение "Левски на левскарите". А Станимир Стоилов, когото може да определим като футболен магьосник поне за мащабите на България, е член на УС на сдружението. Тези две имена ни дават увереност, че можем да ръководим своя клуб, заяви в "Денят започва" Никола Бушняков, член на Управителния съвет на Сдружение "Левски на левскарите".

Задълженията на "Левски" в момента са 10 млн. към държавата и Столична община, но има и задължения към предишния собственик Васил Божков, уточни той и изрази притеснението си за това как ще бъдат осигурявани 270 000 месечно само за погасяване на задължения, които не включват заплати, развитие на клуба или инвестиции в инфраструктура.

"Бъдещето на "Левски" винаги е в ръцете на неговите привърженици. Затова съм оптимист и съм спокоен."

"Много по-добре за НАП е да има едно работещо дружество, което изплаща все пак към днешна дата текущите си задължения под формата на осигуровки и ДДС, както и да погасява главницата от натрупаните в годините назад задължения", обясни още той.

Винаги през последните десетина години са ме възмущавали месиите, които идват и си отиват от "Левски". Спасителят винаги е един и същ и той е привържениците на клуба, посочи още Бушняков.

"Истината винаги е една и съща и тя е, че привържениците на отбора със своята всеотдайност и със средствата, които заделят, успяват все още да го поддържат в някакво полуживо състояние."

Бушняков напомни, че след напускането на г-н Божков на страната "Левски" изпада буквално в безтегловност. Беше организирана дарителска кампания, която целеше да покрива задълженията на клуба към НАП. Впоследствие се разигра неприятната сцена с разнасянето на акциите на "Левски" из София. Факт е, че Наско Сираков се ангажира да ги приеме, но и към този момент привържениците са тези, които издържат клуба си и се борят за това той да се изчисти от задължения.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад