Николай Денков: Правилата на демокрацията предполагат, който победи на избори, да управлява

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Николай Денков аргументира отказа на "Продължаваме промяната" да разговаря с ГЕРБ за съставяне на правителство така: „Всички избори представляват сключване на договор с избирателите. Ние излязохме на тези избори с ясното послание, че искаме друг модел на управление на България. И няма как този договор да бъде прекършен".

Ние казваме съвсем ясно, че политиките, които сме заложили в нашата програма, с която сме се явили пред избирателите, ще работим, за да бъдат реализирани, но като опозиция. Има спечелили изборите и тяхна отговорност е да направят правителство, каза Денков.

И допълни: „Тези, които са гласували за нас, очакват правосъдна реформа, спиране на корупцията, социален вектор, грижа за бизнеса. Никога не сме казвали, че ще се съединим с ГЕРБ и ДПС и ще управляваме заедно. Ако го бяхме казали, те никога не биха гласували за нас".

Правилата на демокрацията предполагат, който победи на избори, да управлява. Който е заявил позиции, които не са спечелили достатъчно гласове, трябва да бъде опозиция, коментира Денков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад