Николай Денков: Решението за въвеждане на зелен сертификат е на Министерството на здравеопазването

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички мерки, които се прилагат в образователната система за ограничаване на разпространението на COVID-19 се взимат от Министерство на здравеопазването и ние ги приемаме, стига да не преминават нашите червени линии, каза служебният образователен министър Николай Денков.

Това, което аз казвам, е, че по която и от линиите да тръгнат, дали зелен сертификат, дали чрез по-стриктни мерки в училище, те ще срещнат нашата подкрепа, ако не преминат някои червени линии. Червените линии са, че ако се въведат зелени сертификати, това трябва да стане не по-рано от един месец спрямо педагогическия и непедагогическия персонал в училищата, за да има време да се настрои системата, да се ваксинират учителите, които искат да се ваксинират, обясни образователният министър.

Денков уточни, че в момента ваксина са си поставили 36% от учителите. И поясни, че вървят срещи на учители с водещи здравни експерти по темата на ваксинацията.

Изпратихме писма да всички училища, за да кажат кои учители искат да се включат в срещи със здравни специалисти. Направихме списък. Повече от 3 000 учители казаха „да, интересуваме се от тази информация“. И в серия от срещи в рамките на седмица ще минат всички през консултации с най-добрите специалисти. Това е, което можем да направим по линия на убеждението, каза Денков.

Здравният министър каза още, че са прецизирани условията, при които се преминава към ротационния и онлайн режим на обучение.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад