Николай Денков: За да може да се управлява, трябва да има взаимно доверие

Предаване: Панорама, 16.12.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Опитваме се да съставим правителство, което може да се обедини около общи цели и задачи, които да бъдат полезни. От друга страна даваме знак как би трябвало да се подходи – с общ разговор на масата, на който да се види има ли какво да ни обедини, каза кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната" Николай Денков.

Той допълни, че има голямо съвпадение на приоритетите на партиите, с изключение на "Възраждане".

За да може да се управлява, трябва да има взаимно доверие. Това, което липсваше на кабинета "Габровски", беше липсата на доверие. Едното е кой действително ще взема решенията, второто е, че беше анонсиран като експертен кабинет, оказа се, че не е точно така. Ние също стартираме с дефицит на доверие, но този различен подход е единственият с възможност да изгради доверие, уточни Денков.

Всеки кабинет трябва да има своята политическа подкрепа и няма кой да носи по-добре тази политическа подкрепа от лидерите на партиите. Какъв точно ще бъде кабинетът, има смисъл да обсъждаме, след като се види има ли готовност да бъде подкрепен, от кого, какви са политиките и кои хора биха могли да ги реализират, каза още Денков.

Целия разговор гледайте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад