Николай Кръстев: Йосиф Миладинов е най-големият талант в българското плуване

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Журналистът Николай Кръстев е доволен от представянето на плувците ни на световното първенство по плувни спортове в Будапеща, Унгария

Издателят на списанията "Плуване и водна топка" и "Спринт" сравни успехите на състезателите ни с постиженията от близкото минало.

"Българите категорично се представиха много добре, на фона на всичко случило се преди първенството и на фона на целия хаос в българския спорт. 13-о място на Габриела Георгиева и 13-о място на Любомир Епитропов са нещо сериозно. Любомир направи същото нещо и на Олимпиадата в Токио. Габриела за първи път е на полуфинал. При жените сме имали участие само на едно световно първенство - през 1986 г. в Мадрид. Там Таня Богомилова печели сребро и бронз", припомня той.

Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров не взеха участие на състезанието.

"Йосиф след Олимпийските игри не тренира няколко месец, изкара ковид, има приятели, които не му се отразяват добре. Сега се върна в Швейцария, откъдето тръгна към голямото плуване. Иска ми се Йосиф да осъзнае, че той е най-големият талант, раждал се в българското плуване, поне в последните 30 години. Ако добави трудолюбие и дисциплина, той може да направи страхотни неща. Калоян Левтеров получи нелепа контузия по време на едно семейно събиране в Кюстендил", допълни той.

Вижте и впечатленията му от рекордите на световното първенство по плувни спортове във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад