Николай Павлов: "Булгаргаз" работи за държавата и за българското общество

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние ценообразуваме стриктно по наредба за ценообразуването и нямаме право да се отклоняваме от нея. Нямаме преднамереност при повишението на цената на природния газ с 30%, това обясни в "Още от деня" изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов.

Той изясни и защо от началото на февруари цената на газа ще се намали с над 30%.

В студиото на предаването Павлов заяви, че "Булгаргаз" продава на значително по-ниска цена в сравнение с цените на европейските газови пазари. По думите му спестените пари са отишли за заплати, за нови работни места, за инвестиции и т.н.

"Булгаргаз" работи за държавата, работи за българското общество и за българския потребител на природен газ, категоричен е Павлов.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" изтъкна, че що се отнася до азерския газ, той трябва да се доставя на гръцката връзка, която не е построена.

Писмо от Азербайджан пристигна в "Булгаргаз" на 24 декември и е предоставено на всички институции, които имат право да разполагат с него. Министерски съвет, БЕХ, Министерство на икономиката разполагат с писмото, което, по думите на Павлов, е доста остро. В него е описано какви действия трябва да предприеме "Булгаргаз" за ограничаване на разпространяването на информацията от договора.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" допълни, че са сигнализирали ДАНС, за да бъде изяснено откъде идва течът на информация.

Той не изключи възможността да се води политика по остраняването на "Булгаргаз", както и вкарването на посредници по веригата. В газовия сектор са намесени много интереси.

"Булгаргаз" е със 100% държавно участие с принципал БЕХ, крайният собственик е Министерство на енергетиката, уточни още той.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад