Николай Радулов: Реално промяната в специалните служби не е започнала

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Данните, с които се разполага и докладът, за който става дума, установяват, че действително в Барселона има къща и там е живяла дамата, за която си говорим. Тя е имала и бутик, имала е и сметка с около 2 млн. Според властите в Испания вероятно става дума за пране на пари на стойност около 5 млн. евро, така депутатът от "Има такъв народ", зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Николай Радулов коментира темата "Барселонагейт".

Наистина министър-председателят тогава Бойко Борисов не е имал къща в Барселона, има къща в Банкя. Негови приятели са направили трансферите, допълни той.

Има няколко лица, които ако не са били собственици на къщата, те са дали пари за нея и трябва да бъдат разследвани. Това са лица, близки до Борисов, отбеляза Радулов.

По думите му службите у нас в последните години не бяха служби на българското общество, а служби на управляващите. Те бяха инструмент в ръцете на Борисов и разследваха това, което той им възлагаше.

Реално промяната в специалните служби не е започнала. Има известна промяна в МВР, сменен е директорът на разузнаването, в ДАНС е сменен директорът, но самият ДАНС не е пипнат въобще и там са същите хора, които са работили за Борисов.

"Има една подозрителна активност в ДАНС, свързана най-вероятно с това, че се опитват да оцелеят. ДАНС е една структура, която е много гъвкава в годините, тя винаги се е приспособявала към новото ръководство, но това не значи, че тя е била политически неутрална", коментира той.

Не се учудвам, че премиерът Кирил Петков е отишъл в прокуратурата с папка с разпечатки от гугъл, но прокуратурата би трябвало да се самосезира, а тя отказва да работи по тези случаи. "Прокуратурата е на Борисов. Гешев е на Борисов", открои Радулов.

Прокуратурата е дълбоко опорочена от годините, в които Борисов управляваше. "Тази структура трябва да се реформира. Г-н Гешев трябва да си отиде и по-добре да си отиде с чест и да напусне сам."

Той уточни, че се работи по промяна на законите, така че този, който ще бъде главен прокурор да не си позволява подобни своеволия. Радулов е категоричен, че освен със зрелищни акции и интервюта по телевизията, г-н Гешев няма с какво друго да бъде запомнен.

Николай Радулов коментира и ситуацията с Украйна, като подчерта, че според него заплахите за страната ни са косвени, свързани с енергетиката и газа, възможно е при евентуален конфликт да участват наши поделения, понеже сме част от НАТО. Той смята, че дори и да има война, това ще са по-скоро локални конфликти.

Консултативният съвет при президента ще направи преглед на готовността на въоръжените сили, защото заплахи в региона има достатъчно, уточни Радулов.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад