Николай Радулов: Шефовете на службите трябва да бъдат подменени

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според депутата от "Има такъв народ" Николай Радулов са нужни промени в службите.

За да имаме работещи служби, те трябва да бъдат внимателно прегледани и да се направи ревизия. Години наред те тиражират само скандали, а реална дейност не произвеждат. Това, за което тези хора са назначени и ние искаме от тях, не се случва. Това става и в МВР, където от години нерегистрираната престъпност, която се отчита, е три пъти по-голяма, посочи Радулов.

"Кадровите решения започнаха по време на служебното правителство. Бойко Рашков от гледна точка на едно почтено провеждане на изборите отстрани такива регионални директори, за които имаше съмнение, че вместо да се грижат избирателният процес да е редовен, до известна степен подпомагаха предното управление да спечели едва ли не служебно изборите. Промяната е започнала, друг въпрос е кой колко бързо иска да стане тази промяна. И в МВР, и в специалните служби има достатъчно компетентни и интелигентни хора с хъс и желание да работят за страната. Въпросът е, че са лошо управлявани", каза Радулов.

Според него шефовете на службите трябва да бъдат подменени. Това не е лесна задача, тъй като не става дума еднократно да обявим, че уволняваме всички, които са на управленски позиции и да ги заменим с други. Така ще допуснем грешки и ще докараме ситуацията до същото положение. Трябва внимателно да се прецени, сред ръководителите има кадърни хора, които имат познание и умение да управляват, обясни той.

По думите му смени вероятно ще трябва да се извършат в ДАНС и Държавна агенция "Технически операции", тъй като част от проблемите с незаконното подслушване са били експлоатирани от тях.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад