Нова приказка за стари вълшебства

Феята на приказките има двама помощници - на Доброто и на Злото. От техните действия зависи как ще завърши приказката...

Държава: България
Година: 1999
Времетраене: 93 минути
Нова приказка за стари вълшебства
За продукцията

Детски телевизионен филм

Драматизации по приказки на Шарл Перо
Сценарий: Ания Вълева
Режисьор Зоя Касамакова
Оператор: Марин Карамфилов
Музика: Петър Радевски
В ролите: Антоний Генов, Биляна Траянова, Цанко Тасев, Мая Бежанска, Галина Величкова, Тамара Войс, Ина Колева, Тодор Янкелову Красимир Ранков, Студенти от НБУ и др.

Феята на приказките Марлон има двама ученици - Фей и Фея.

Фей мечтае да стане велик магьосник, като прави само лоши магии. Марлон изпраща помощниците си в приказката за "Пепеляшка". С помощта на разказвача на приказки - Шарл, и Фея, Пепеляшка отива на бала на принца. Но Фей не е доволен, той търси начин да приложи злите си вълшебства и така попада в приказката за "Спящата красавица" като Лошата орисница. Продължава да търси фомулата на злото, с която дори убива Марлон.

Тя обаче го проклина да се превърне в котарак и да бъде такъв до момента, в който разбере, че трябва да помога на Дборото. Фей е в приказката "Котаракът в чизми". Там помага на сина на мелничаря да стане богат и да се ожени за красивата принцеса. Разказвачът на приказки Шарл съживява Марлон. С нейна помощ принцът от "Пепеляшка" намира своята любима, а "Спящата красавица" е събудена от своя принц. Така във всички приказки възтържествува Доброто. Фей възвръща човешката си външност и също става добър.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад