Новата формула на ТЕЛК решава ли проблемите - коментар на д-р Мими Виткова и Пенка Георгиева

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Народното събрание прие окончателно промени в Закона за хората с увреждания и Закона за здравето, с които ще се възстановят инвалидните пенсии, личните асистенти и финансовата подкрепа на хиляди хора, останали без валидно решение на ТЕЛК не по своя вина. 

Преди два дни заради проблемите в здравната система и желанието за промени в Наредбата за медицинска експертиза в Пловдив, Варна и София бяха организирани протести. Според протестиращите процедурата е тромава, чака се с месеци за експертни решения на ТЕЛК, не се признават съпътстващите заболявания при изчисляване на процента инвалидност, а инвалидните пенсии са обидно малки като суми. Освен това има дефицит на лекарства в аптечната мрежа и затова част от медикаментите се търсят и купуват зад граница. 

В студиото на "Денят започва" причините за недоволството на хора с увреждания, решенията, които се отлагат и за кога, наследените с години проблеми коментираха д-р Мими Виткова - бивш министър на здравеопазването, и Пенка Георгиева - председател на Пациентски организации "Заедно с теб".

Какво казаха те вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад