Новогодишният музикален фестивал в НДК от 14 декември до 1 януари

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Култура.БГ" Нина Найденова - директор на Опера Пловдив, и Юлияна Караатанасова - програматор на Новогодишния музикален фестивал в НДК, разказаха какви предстоящи събития ще зарадват зрителите в празничните дни преди Нова година.

Новото издание на традиционния Новогодишен музикален фестивал в НДК ще започне на 14 декември и ще продължи до 1 януари 2023 г.На 14 декември в Зала 1 ще бъде представен балетният спектакъл „Ана Каренина“ по музика на Чайковски, който ще даде начало на фестивала.

С бляскава оперна гала Роландо Вийязон и Софийската филхармония ще поздравят гостите на Новогодишния музикален фестивал на 22 декември в Зала 1. Под палката на маестро Найден Тодоров, заедно с музикантите от Софийска филхармония, световноизвестният тенор ще представи емблематични за своята кариера оперни арии, както и традиционни коледни песни.

Младите инструменталисти от струнен оркестър Drop Down Community ще зарадват публиката на Новогодишния музикален фестивал на 15 декември в Зала 3 на НДК с мултимедийния концерт-спектакъл "Петте елемента" - въздух, огън, вода, земя и пластмаса, които са в неразривен кръговрат.

В програмата са включени три камерни концерта – „Картини от Испания”, „Шедьоври за пиано на четири ръце“, „Зимна приказка с Флаутисимо“, „Джазови мимолетности“, „Коледен джаз концерт Let It Snow”, „Коледен концерт за деца” и Коледен концерт на Детския хор на БНР „Коледни звезди“, който ще се проведе на две дати (21 и 22 декември).
 
Музикалният фестивал в НДК ще завърши с Празничен новогодишен концерт - „Музикален фойерверк“.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад