Обръщение на Негово светейшество патриарх Неофит

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Възлюбени в Господа чеда на светата ни църква,

Светлината, изгряваща в святата нощ на Рождеството да огрее във всеки дом, да стопли всяко вярващо сърце като разпръсне мрака, показвайки ни верния път, който да следваме.

В тези дни на изпитания, болка и страдания за мнозина и за цялото общество, да положим всичкото си упование на Богомладенеца Христос, който се роди като човек, живя сред нас и претърпя страдание и кръстна смърт, за да победи смъртта!

Подражавайки на любовта Му към нас, да отдадем и своя дял в голямото му човешко дело като следваме Господния завет и полагаме душите си за нашите ближни, както Той ни е учил и както ни е завещала хилядолетната на светата Христовата църква.

Да не скъпим време и сили, щедро да се раздаваме според нашите възможности. Да покажем, че сме Христови не само на думи, но и с дела на милосърдие и помощ за всеки страдащ и нуждаещ се.

Тогава Богомладенецът Христос ще се роди и във всеки от нас като всички ще вкусят от Божията благост, от мира и любовта, донесени в света от днес идващият заради нас и нашето спасение Господ.
Благословена да бъде празничната трапеза за Бъдни вечер, която ни събира в очакване на Рождеството на богомладенеца Христа.

Нека сторим място на нея както за Спасителя, така и за всички близки и обичани, които вече не са сред нас, но, невидимо за нас, в тази нощ свидетелстват откриването на великата тайна на Благочестието – Бог се яви в плът.

Мирът и благодатта на раждащия се днес Богомладенец да бъдат всички нас!

Честито Рождество Христово!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад