Обратното броене - ще има ли кабинет?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мария Габриел получи мандата за съставяне на правителство, преговорите продължават до утре в 12 часа. Случи ли се нещо непредвидено, ще имаме ли правителство или ни очакват избори, коментираха в "Още от деня" журналистът Ружа Райчева, политологът Милен Любенов и икономистът Кузман Илиев.

Ружа Райчева беше категорично, че нищо изненадващо не се е случило днес. Няма информация, а вчерашните брифинги са вкарали голяма доза нервност, но тя е без посока, не е много ясно какво се иска.

Според Кузман Илиев цялата тази сага прилича на любовна връзка, в която един от партньорите (ГЕРБ) не иска да бъде в нея, но им е неудобно да кажат на своя партньор в очите истината и да прекъснат тази агония. Другата страна не иска да излезе от тази връзка, защото ще се чувства много зле и знае, че е в много неподходяша ситуация и се моли само и само да остане в тази връзка. "Ако трябва да теглим чертата, това показва вече една зрялост на ПП и ДБ, които наистина се унижиха брутално. Всички техни последователи виждат, че те се унижават, но те вече са политици в българския смисъл на думата., Те осъзнават, че по този начин те остават в играта и няма да излязат на избори, да имат нисък резултат", коментира икономистът.

"Аз също мисля, че нямат интерес от предсрочни парламентарни избори двете коалиции - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. За ГЕРБ това е връщането в управлението. Трябва да го кажемн ясно, че това ще бъде четвъртото правителство с мандат на ГЕРБ, с министър-председател от ГЕРБ и по някакъв начин това ще бъде и реабилитация. Тези хора, които сега оглавяват ПП и ДБ, бяха на протестите 2013 г., бяха водещи фигури, а сега се държат по абсолютно прагматичен политически начин, осъзнавяайки политическите реалности", отбеляза Милен Любенов.

Вижте какво още казаха анализаторите във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад