Образцово детско заведение получава автентични жълти павета като подарък

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За нестандартно находище на жълти павета в София алармират зрители. В социалните мрежи циркулират снимки на емблематичните за столицата павета, покриващи част от двора на столичната 55 Самостоятелна детска ясла в кв. "Бъкстон".

"Тези павета са тук от 50 години. Сградата е пусната в експлоатация през 1970 година. Това е било "образцова ясла" и като подарък това е било направено в яслата. В Столична община знаем за тези павета и те са отделен резерв от тези, които са на склад - 350 кв. м жълти павета. Тук са около 200 квадрата, които като се наложи, не към днешна дата, имаме готовност да ги подменим с по-нова настилка", обясни в ефира на "Денят започва" кметът на район "Витоша" Теодор Петков.

Директорът по детско хранене "Витоша" д-р Елена Василева разказа как автентичните жълти павета са попаднали в двора на детското заведение като подарък.

"Не е истина, че са отскоро и че е имало реновиране", каза д-р Василева.

Директорът на яслата Людмила Недкова сподели, че при лошо време, когато е кално, децата играят в тази част от градината, където са сложени паветата. Ние се гордеем с тях, защото сме единствената ясла в София, а децата им се радват, добави тя.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад