Опасни връзки между бизнес и политика

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Горещото политическо лято – неизбежни ли са конфликтите, правят ли се закони по мярка? Коментар на политическите анализатори Георги Харизанов и Иво Божков.   

Георги Харизанов коментира казуса с отпуснатия на Румен Гайтански кредит от близо 150 млн. лв. като заяви, че очевидно кредитът е отпуснат срещу бъдещи вземания между свързани фирми. По думите му да се докаже престъпление тук ще е много сложно.

"Има срастване между политика и бизнес. Това срастване дава своите неприятни последствия и има своето отражение върху обществото и публичните финанси, за съжаление."

Според Иво Божков есенцията на този казус е престъпното срастване между политика и икономика. За това нещо в България няма санкция и акцията на прокуратурата не е държавност или намеса на държавата. Това е абсолютно своеволие, основаващо се на конфликт на политическа база - Доган с Пеевски.

"Своеволието е, че точно в този момент прокуратурата започна разследване - нещо, което тя трябваше да направи преди години, но тогава Румен Гайтански, Доган, Пеевски, Борисов, властта бяха едно и нямаше проблем в този кредит. Сега има проблем, защото се скараха Доган и Пеевски. А в Общината Борисов влезе със заявката да изгони Вълка от кошарата и го направи в първия си мандат. След това обаче Вълка тихомълком влезе през задния двор с подизпълнител една негова фирма за извозването на боклука на София, след това официално през парадния вход влезе в Столична община. Обяснението трябваше да се търси и намери от прокуратурата преди години", разказа той.
 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад