Организаторът на кампанията "Да спрем търговията с кръв!” е заплашван със саморазправа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Русе стартира кампанията "Да спрем търговията с кръв!". Неин инициатор е един от най-активните кръводарители в дунавския град - Иво Минчев. Поводът за тази идея станаха неколкократни закани за саморазправа с него и близките му.

Иво Минчев е познато лице в Русе. Освен доброволец към БЧК, хората познават Иво и като основател на интернет платформата за кръводарители от цялата страна. Днес и администратор на фейсбук група за кръводарители. За първи път безвъзмездно дарява кръв още на 18 години, а това лято предстои да дари от кръвта си за 40 път. Ако това за едни е пример за подражание, то за други се оказва проблем.

“Вероятно, като съм разчиствал фейсбук групата от платени кръводарители, съм засегнал някого, защото започнаха на лични съобщения да ми изпращат заплахи. Аз не съм притеснен, но ми стана неприятно, защото започнаха да заплашват мои близки и приятели”, коментира в “Денят започва” Иво Минчев.

По думите му заплахите са от хора, свързани с незаконната продажба на донорска кръв, които постоянно са пред кръвния център, предлагат услугите си и раздават визитки, на които пише, че са от посредническа агенция. В жалбата си към прокуратурата ще апелирам да се спре  “това изнудване на хора за кръвопродаване”, заяви Минчев и добави:

“Ще използвам и медии за може проблема с търговията на кръв да стане по-ясен. Добре е да се включат повече хора - тогава сме по-силни.”

Какво още коментира Иво Минчев вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад