Осигуряването на газ - синята линия между политиката и бизнеса

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За съжаление не се срещнахме с никого. Писмото ни беше отправено към всички управляващи. То беше продължение на наше писмо от 4 март, когато предупредихме може да се стигне до сегашната ситуация с доставките на газа. Още тогава искахме да се създаде кризисен щаб или някакъв вид работна група с представители на потребителите, за да се изработят сценарии за действие, това каза в "Говори сега" изпълнителният директор на БФИЕК Ивайло Найденов.

Посочи, че на ниво български работодатели тече диалог, но говореното на тези срещи не е изпълнено. "Притесняват ни много ценовите равнища. Поставят ни в много неконкурентна позиция. Имаме тревога и за това дали ще има прекъснати доставки", допълни той и каза, че представляват 28 предприятия и това са 56% от промишлената консумация на газ в България. Подчерта, че тези предприятия не могат да работят с друго гориво, освен газ.

Председателят на УК на АИКБ Васил Велев заяви, че всички работодателски организации са подкрепили исканията на БФИЕК. "Ситуацията е много тревожна. За август месец ние до момента нямаме уверение, че ще има газ за всички. Това, което знаем е, че 20% ще останат без газ, но не знаем кои са те", каза още той.

По думите му другите страни правят планове за това по какъв график ще се изключват потребители. Не ни е известно нашият план какво гласи.

Освен че цената е рекордна за юли, ние още не знаем цената за август, отбеляза Велев.

Целия разгово вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад