Особености на политическия пейзаж - коментар на Димитър Ганев и Владимир Йончев

Предаване: Панорама, 25.11.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отново чакаме чудо, след което всичко да се промени изначално. Така в "Панорама" политологът Димитър Ганев коментира сюжета с Илон Мъск. Уточни, че това е синдром в българската политика, който сме виждали неведнъж.

По думите му в България започва да се появява нов тип месианство, нови месиански идеи от типа на това да бъде въведен мажоритарен вот, в резултат на което всичко в страната ни ще се промени в положителна посока.

Според журналиста Владимир Йончев българинът е много прагматичен човек. Това, че хората са си направили сметка какво могат да спечелят от такова посещение, е нормално. Хубаво е обаче да се замислим за огромните петна в българската територия, които са подложени на дезинтеграция. Северозападът е едно огромно петно от България, което някак си става все по-тъмно и по-тъмно.

Проф. Антоанета Димитрова от Лайденския университет в Нидерландия сподели, че холандците биха се зарадвали точно толкова, колкото и хората от Северозапада на едно хипотетично посещение на Мъск. Тя посочи, че има желание за възраждане на този регион.

Гостите в студиото анализираха политическата ситуация. По думите на Владимир Йончев е възможно да бъде съставено правителство, което никой да не харесва.

Политологът Димитър Ганев каза, че е скептичен за съставянето на правителство.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад